Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rejtélyek

 1961. November – Darlington, ahol ténylegesen éveknek tűnik egy óra

 

Sötét este volt, David Lowe és felesége belefeledkezve bámulta a TV-t. Az asszony hamar ráunva a filmre, felment aludni, a férj azonban nem tartott vele: úgy döntött végignézi a filmet.


Nagyjából egy óra múlva véget ért a mozi, a férfi feltápászkodott és felesége után indult. Amint belépett a szobába észlelte, hogy valami nem stimmel. Rendkívül csönd volt, felesé szuszogását sem hallotta. Felkapcsolta a villanyt és megpillantotta összeaszott feleségét, aki mintha már évek óta ott heverne a szobában (amely egyébként aránytalanul viselte az eltelt idő nyomait. Olyan volt mintha már évek óta senki sem járt volna ott. A bútorokat vastagon lepte a por. A boncolás fényt derített néhány dologra. Az elhunyt egy 80 év körüli nő volt, kihullott fogait megtalálták a szájában. Ami meglepő, hogy a férfi azonosította (?) a hullát. A kérdés azonban megmarad : Hogyan lehetséges, hogy egy óra alatt mintegy 30 évet öregedett a hölgy?

_________________________________________________________________________________________

 

 

1731. április 4. - Az első dokumentált eset...


Este volt, vacsora idő. Az emberek már aludni készültek. Cornelia Baudi grófnő is, aki nemsokkal miután elköltötte vacsoráját aludni tért. Másnap reggel a szolgálólány ébreszteni akarta a nőt. Benyitott a szobába, ott azonban nem várt kép fogadta: Mindenütt valamiféle nyálkás, zsírszerű anyag csordogált. A nő ágya sértetlen volt, attól nem messze azonban a grófnő összeégett hullája feküdt, jobban mondva, csupán feje és lábai.

 

_____________________________________________________________________________________

Mennyből jött áldás


A 62-éves Edwin Robinson házának udvarán nézelődött amikor hírtelen belecsapott a villám. A férfi összeesett... Később a kórházban lassan magához tért és megpróbálta kinyitni a szemét. Pecek alatt kitisztult a homályos kép és Robinson látott, mi több, remekül hallott is. Mindez csupán azért furcsa, mert a férfi 9 évvel ezelőtt egy balesetet szenvedett. Súlyos fejsérüléssel szállították kórházba, azonban már nem tudták megmenteni látását, sőt, részben hallását is elvesztette....

_______________________________________________________________________________________

 

SMS a túlvilágról-Nem létező telefonszámok

 

 

 

Napjainkban már mindenki tud a telefonjáról SMS-t küldeni, hiszen ez egy modern mobiltelefon funkciójából adódóan alapszolgáltatás, csak úgy mint maga a hívás. Ám kissé értetlenkedve fogadnánk azokat a híreket, amelyek szerint egy magzat valakinek SMS-t küldött, úgy hogy az már az

az ráadásul már az üzenet beérkezésekor halott volt…

 Bármennyire is ismerjük az SMS nevű funkció technológiai motívumait, arra mi sem tudunk magyarázatot adni, hogy hogyan, miképpen történt már számos esetben a világon az, hogy valaki olyan SMS-t kapott amit valójában, racionális módon, normális körülmények között sohasem kaphatott volna meg. Többek között ilyen furcsa, megmagyarázatlan és felettébb rejtélyes esemény történt az egyik Európából Venezuelába tartó repülőgép szokványos utasszállító járatán még 2003 októberében, amelynek során egy spanyol férfi a járaton olyan SMS-t kapott, ami ellent mond nem csak a mobilszolgáltatók strukturális felépítésének szolgáltatási lehetőségeivel, de magának a fizikának is.

 Nevezetesen az történt, hogy az óceán felett haladó repülőgépen tartózkodó spanyol férfi váratlanul egy rejtélyes SMS-t kap, amely nem mástól érkezett mint saját feleségétől és fiától. Majd pár perc múlva újabb két SMS érkezik, szintén tőlük. Az SMS-ek egytől egyig búcsúzkodó jellegűek és hangvételűek voltak. A férfi furcsának találta ezt, hiszen miért is búcsúznának el? Ráadásul a fia még csak SMS-t sem tudott írni, hiszen alig volt pár éves.

 A férfi kétségbeesett és tanácstalan volt, és amikor a repülőgép földet ért első dolga volt, hogy felhívja telefonon szeretteit, ám meglepetésére hamarosan meg kellett tudnia a borzalmas hírt: felesége és fia meghaltak. A látszólag szokványos haláleset és repülőgépen kapott rejtélyes SMS-k között azonban több megmagyarázatlan összefüggés és összefonódás is volt, mint az utóbb kiderült, valamint előtte gyanítani lehetett. Csak néhány dolog…

 Az SMS-ek beérkezésekor a a felesége és a leendő fia már halottak voltak. Továbbá ezek szerint egy magzat is küldött SMS-t. Mint azt a légiirányítóktól megtudtuk repülőgépre nem is lehet SMS-t küldeni, így az érkezés lehetetlen… Továbbá azt sem lehetett megállapítani, hogy honnan érkeztek az SMS-ek. Venezuelában nem is léteztek ilyen mobilszámok. Sehol a világon nem is léteznek olyan mobilszámok amelyekről a férfi kapta az üzeneteket. És persze mindegyik búcsú jellegű üzenetek voltak, továbbá a nyomozás során értetlenség és ellenséges magatartás fogadta az érdeklődő gyászolót.

 Honnan jött hát az SMS? Talán a túlvilágról? Csak is ez lehet a logikus magyarázata az SMS rejtélynek. De még, ha így is van, egy anyja méhében lévő magzat arra sem igazán képes, hogy kicsi kezét megmozdítsa, nem hogy még üzeneteket irogasson a mobiltelefonra?! Pedig az üzenetek egyike kétségkívül egy magzattól érkezett, a másik pedig a szintén halott feleségétől. Talán a túlvilág nem rendelkezik még csak részleges fizikai korlátokkal sem? Bárhonnan is küldték a búcsúüzeneteket a világon még összesen négy olyan ország van, ahol ilyen hátborzongató SMS rejtélyek mentek végbe. Indiában, Görögországban, Kanadában, Luxemburgban mind ilyen esetek borzolták a kedélyeket, s persze logikus magyarázat megint semmi…